Thuis of in het ziekenhuis

Zwangerschap en bevalling zijn een teken van gezondheid in een reeks van natuurlijke gebeurtenissen, die niet uitnodigen tot onnodig medisch handelen. De verloskundige beoordeelt tijdens de zwangerschap telkens of alles normaal verloopt. Ook tijdens de bevalling maakt zij deze afweging. Dit heet risicoselectie. Indien de verloskundige een verhoogd risico vaststelt, zal zij besluiten je door te verwijzen naar de gynaecoloog. Als de bevindingen van de verloskundige bevestigd worden, zal de gynaecoloog de begeleiding overnemen.
De gynaecoloog heeft dan de verantwoordelijkheid gekregen en begeleidt ook de bevalling.

thuis 01Je kiest zelf waar je zou willen bevallen. Vaak maak je de definitieve keuze pas in de loop of aan het einde van de zwangerschap. Sommige vrouwen veranderen nog van gedachten tijdens de bevalling! Dat is geen enkel probleem. Het is belangrijk dat jij en je partner achter je keuze staan en dat je je er vertrouwd en prettig bij voelt. Als alles gezond verloopt is het erg prettig om thuis te bevallen. In je eigen vertrouwde omgeving kun je je goed ontspannen. De verloskundige en de kraamverzorgster zijn bij jullie te gast
Mocht een opname nodig zijn, dan verwijzen we je naar het ziekenhuis.

Als je poliklinisch wilt bevallen dan is het aan te raden om je in het ziekenhuis van jouw voorkeur in te schrijven.

Maasstad Ziekenhuis reserveren  route 
Ikazia Ziekenhuis reserveren  route


Waar je ook van plan bent te bevallen er moet thuis een bed op werkhoogte (±75 cm) zijn (geen luchtbedden of matrassen op elkaar!)