LACTATIEKUNDIGE

assistente 02

Mijn naam is Ria Wiertz, ben moeder van drie dochters, inmiddels allen het huis uit.

Ik ben al heel wat jaren op verschillende manieren bezig met zwangerschap, bevallen en borstvoeding. Ik geef sinds 1990 de cursus Bevallen kan Anders voor a.s. ouderparen.

Ook draai ik mee in de door De Linde aangeboden Centering Pregnancy, verzorg ik de (aansluitende) praktijkcursus Centering Pregnancy, geef maandelijks een Borstvoeding Informatieavond en ook een (korte) cursus babymassage.

Na een paar jaar als kraamverzorgende te hebben gewerkt ben ik de opleiding tot lactatiekundige gaan volgen en heb ik in 2007 het internationaal diploma behaald.

Hierna ben ik gestart met een zelfstandige lactatiekundige praktijk in samenwerking met verloskundige praktijk De Linde. Sinds 2009 bieden wij een voor Spijkenisse uniek aanbod aan borstvoeding begeleiding. 
Voor de borstvoeding informatieavonden Borstvoeding, de Basis en Borstvoeding en Werk, welke elke maand gegeven worden, is steeds meer belangstelling. 
Het is dan ook prettig om in kleine groepen de onzekerheden, twijfels en vragen door te kunnen nemen.

Ik verzorg ook wekelijks het (gratis) borstvoeding inloop spreekuur. 
Dit spreekuur wordt in principe gehouden op de woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 voor kleine vragen, het wegnemen van onzekerheid en het een keertje extra wegen van de baby. 
Als de kraamzorg beëindigd is breekt voor veel moeders een onzekere periode aan (gaat alles wel goed, komt mijn kindje wel voldoende aan) totdat zij naar het consultatiebureau gaan. Verder is dit inloopspreekuur ook geschikt om persoonlijke vragen te kunnen stellen, zowel voor als na de geboorte van de baby. Mocht tijdens het spreekuur blijken dat een huisconsult noodzakelijk is dan kunnen we dat, in overleg, altijd op korte termijn afspreken. Kortom, Zorg op Maat!
Doordat ik sinds december 2014 ook bij de Linde werkzaam ben als praktijkassistente zijn de hierboven genoemde mogelijkheden extra uitgebreid. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag ochtend en op donderdag middag

Maar ook voor het krijgen van advies omtrent het afkolven van moedermelk, bewaren en verwarmen van moedermelk en het huren of kopen van kolfmateriaal vinden steeds meer mensen, gelukkig, de weg naar de praktijk. 
Bij aanschaf van een kolf of voedings bh ontvangen clienten van De Linde 10% korting.

Voor het huren van een professionele kolf kan je zeven dagen per week bij mij terecht via telefoonnummer 06 1587 0016  
Op dezelfde wijze kan uiteraard ook een huisconsult worden aangevraagd. 
Zie voor verdere informatie, tarieven enz. de website www.borstvoedingspijkenisse.nl of www.bevallenkananders.nl

Tot ziens tijdens een van bovenstaande activiteiten!

Ria Wiertz
Lactatiekundige / Cursusleidster