• Allesoverzwanger.nl

  Allesoverzwanger.nl

  Betrouwbare informatie over zorg bij zwangerschap en bevalling van zorgverleners in de geboortezorg.

  Lees meer
 • Bevallen kan anders

  Bevallen kan anders

  Bevallen doe je niet zo vaak in je leven. Hoe fijn je het ook vindt om zwanger te zijn, angst voor de bevalling heeft elke vrouw wel eens. Lichamelijke voorbereiding spreekt vanzelf. Minstens zo belangrijk is het om je samen met je partner mentaal voor te bereiden op deze unieke gebeurtenis.

  Lees meer
 • Bevallingspijn

  Bevallingspijn

  Niet iedereen ervaart de bevalling als heel pijnlijk en niet iedereen heeft de behoefte om pijnstillende methodes toe te passen. Heel veel vrouwen bevallen uiteindelijk zonder extra middelen. Wil je toch weten wat er mogelijk is om eventuele bevallingspijn te verlichten?

  Lees meer
 • Borstvoeding Spijkenisse

  Borstvoeding Spijkenisse

  Voor de perfecte start ! Borstvoeding Spijkenisse geeft informatieavonden over borstvoeding en biedt alle hulpmiddelen aan die je eventueel nodig zou kunnen hebben om jouw borstvoedingtijd perfect door te komen. Bij ons kun je niet alleen terecht voor informatie en advies maar ook voor de verhuur en verkoop van borstkolven ( zeven dagen per week) en voor goed passende comfortabele voedingsbh’s

  Lees meer
 • De Verloskundige

  De Verloskundige

  Voor jouw zwangerschap en bevalling.

  Deskundige en betrouwbare informatie

  Lees meer
 • Een veilig nest

  Een veilig nest

  Een Veilig Nest, een campagne van het internationale vrouwen- en duurzaamheidsnetwerk WECF, geeft (aankomende) jonge ouders tips, voorlichting en advies over het creëren van een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving voor hun kind.

  Lees meer
 • Erfocentrum

  Erfocentrum

  Informatie over erfelijke aandoeningen, ziekten en zwanger worden.

  Lees meer
 • Foliumzuur

  Foliumzuur

  Het slikken van extra foliumzuur verkleint de kans op aangeboren afwijkingen bij de baby.

  Lees meer
 • Geboorteplan

  Geboorteplan

  Het geboorteplan is een document van maximaal twee A4-tjes. Het vermeldt in korte zinnen wat je wensen zijn. Voor je bevalling bespreek je dit document met je zorgverleners en begeleiders. Tijdens je bevalling wissel je soms van zorgverlener, deze weet dan door je geboorteplan wat jouw ideeën zijn.

  Lees meer
 • Groeigids

  Groeigids

  Een uitgave van het Ouder en Kind Centrum, Centrum voor Jeugd en Gezin

  Lees meer
 • Hallo Kraamzorg

  Hallo Kraamzorg

  Hallo Kraamzorg is een jong en energiek kraamcentrum die inspeelt op de wensen en behoeften van de zorgvrager. Met een zeer ervaren en gemotiveerde groep kraamverzorgenden zijn wij werkzaam in en rondom Rotterdam.

  Lees meer
 • Hielprik

  Hielprik

  In de eerste week na de geboorte van uw kind worden enkele druppels bloed afgenomen uit de hiel van uw kind.

  In een laboratorium wordt het bloed onderzocht op een aantal zeldzame erfelijke ziektes.

  Lees meer
 • Klein & Puur Fotografie

  Klein & Puur Fotografie

  Klein en puur fotografie is een gespecialiseerde newborn fotografie studio in Spijkenisse

  Lees meer
 • Kraamzorg DAT

  Kraamzorg DAT

  Kraamcentrum DAT biedt flexibele kraamzorg: zorg die past bij jouw gezinssituatie en jouw omstandigheden.

  Het aantal uren dat je krijgt toegewezen wordt bepaald door het Landelijke Indicatie Protocol(L.I.P.). De verloskundige stelt de uren bij in samenspraak met de kraamverzorgende. De keuzemogelijkheid loopt van 3 uur per dag tot volledige interne kraamzorg.

  Lees meer
 • Kraamzorg De Eilanden

  Kraamzorg De Eilanden

  We zijn allemaal uniek. Dat hebben we gemeen.

  Zodra de kleine er is, telt er nog maar één ding. Zorgen voor de beste start die jullie je maar kunnen wensen. Na ruim 70 jaar weten we als geen ander; iedereen is anders, uniek. Wij bieden daarom kraamzorg op de manier die bij jullie past. Op de momenten waarop het ertoe doet. Wij zijn dichtbij als jullie de eerste stappen zetten in jullie nieuwe wereld. Vanuit ons hart geven wij de beste zorg en begeleiding, die je van ons mag verwachten. Want onze wereld, die draait om jou.

  Lees meer
 • Massage & Beauty

  Massage & Beauty

  Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam meer aandacht nodig. De lichamelijke veranderingen die optreden kunnen veel van je vragen. Maak gebruik van de speciaal ontwikkelde zwangerschapsmassage om in balans te blijven.

  De zwangerschapsmassage kan tot in de laatste weken (week 38/39) toegepast worden, ook in zijligging zijn de klachten met betrekking tot de zwangerschap uitstekend te behandelen.

  Gun jezelf en je kindje het intense gevoel van ontspanning.

  Lees meer
 • Moeders voor Moeders

  Moeders voor Moeders

  Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit de urine die Moeders voor Moeders inzamelt, wint NV Organon het hCG-hormoon. Dit verloopt via een ingewikkelde en kostbare procedure. Miljoenen liters urine leveren slechts een paar gram van het hormoon op. Vervolgens maken farmaceutische bedrijven van het hCG-hormoon een geneesmiddel dat deel uitmaakt van de behandeling van onvruchtbaarheid.

  Lees meer
 • Prenatale screening

  Prenatale screening

  De meeste zwangerschappen verlopen zonder problemen. Gelukkig komen veel kinderen gezond ter wereld. Screeningen tijdens de zwangerschap en net na de geboorte sporen eventuele complicaties, ziekten en aandoeningen vroegtijdig op. Doel hiervan is zo snel mogelijk met een behandeling te beginnen of handelingsopties te bieden.

  Lees meer
 • Stivoro

  Stivoro

  Voor advies over stoppen met roken in de zwangerschap kunt u bellen met Stivoro 0900-9390 (0,10 /min)

   

  Lees meer
 • UWV

  UWV

  Voor zelfstandigen. Informatie over het aanvragen van een bevallingsuitkering.

  Lees meer
 • Vaccinatie

  Vaccinatie

  Om ernstige ziekten en epidemieën te voorkomen, nodigt de overheid alle kinderen in Nederland uit om zich kosteloos te laten vaccineren tegen 12 infectieziekten. Dit heet het Rijksvaccinatieprogramma.

  Lees meer
 • Wiegendood

  Wiegendood

  Informatie over (preventie van) wiegendood.

  Lees meer
 • Zanzu

  Zanzu

  Informatie in verschillende talen.

  Lees meer
 • Zelfbewust zwanger

  Zelfbewust zwanger

  Zo veel te kiezen… Zo veel meningen en adviezen van anderen. Best onzekere gevoelens af en toe? Hoe doe ik het goed? Hoe houd ik het vol? Voorbereiden op de bevalling... Wat kan ik doen om het mezelf gemakkelijker te maken? Hoe zorg ik dat zelf kan blijven aangeven wat ik nodig heb dan? Zijn deze vragen herkenbaar?

  Lees meer
 • Zwangerwijzer

  Zwangerwijzer

  Wil je zwanger worden?
  Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Of je nu een vrouw of man bent. Het helpt om je kind een gezonde start te geven.

  Met Zwangerwijzer kun je testen of er risico’s zijn voor de zwangerschap en je baby. Het duurt ongeveer 15 minuten.

  Lees meer
 • 1