Hulp bij psychische klachten

Als je zwanger bent verandert er veel. Naast de fysieke en hormonale veranderingen brengt een zwangerschap mentale en sociale veranderingen met zich mee. Dit alles kan leiden tot stress of tot psychische klachten. Je hoeft je hier niet voor te schamen of je schuldig te voelen. Het beeld dat zwangere vrouwen altijd blij zijn en stralen klopt lang niet altijd. Als je last hebt van gevoelens als boosheid, spijt, somberheid, angst of paniek, dan ben je zeker niet de enige. Ook relatieproblemen komen regelmatig voor. Natuurlijk kunnen lichte klachten zoals emotionele buien bij de zwangerschap horen. Maar worden je klachten erger of duren ze langer dan een week? Dan is het misschien verstandig om hulp te zoeken.


Tevfika LosBinnen onze praktijk verwijzen wij vaak door naar Tevfika Los. Hieronder stelt zij zich voor.

Mijn naam is Tevfika Los

Geboren op 5 maart 1967 te Vlaardingen, sinds 1991 woonachtig in Spijkenisse.

Van 1984 tot en met mei 2014 ben ik werkzaam geweest als verzorgende en verpleegkundige. Sinds 1999 als verpleegkundige op de verlos- en kraamafdeling o.a. in het voormalig Ruwaard van Puttenziekenhuis.
Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd tot Neuro Linguïstisch Programmeur (NLP) en Transpersoonlijk Coaching en Counseling (TCC) bij Smara Opleidingen. Ook ben ik gediplomeerd (MBE) Mindfulness Based Emotional Intelligence Meditatie trainer opgeleid volgens de Bridgeman methode. Momenteel heb ik bijna mijn opleiding als DO-IN yoga docent afgerond.

Naast mijn bedrijf Lanselos geef ik momenteel ook les op het Zadkine, bij de opleiding tot Kraamverzorgende.

Steeds meer kwam bij mij de vraag, wat kan ik doen met deze kennis. Ik heb zoveel mensen mogen ontmoeten die mij geholpen hebben om mij te helen, spiegelen en transformeren. Dit wil ik ook voor een ander betekenen.
Wellicht kan ik jou een stukje begeleiden in deze bijzondere periode, jouw zwangerschap!


Je kunt ook contact op nemen met je huisarts en vragen naar de behandelmogelijkheden. Mogelijk wordt je doorverwezen naar een praktijkondersteuner GGZ, een psychiater of de POP-poli van een ziekenhuis.